Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ako ofarbate ulazna vrata u ovu boju, možete da povećate vrijednost svog doma

Preuzmite sliku

Boja ima moć da transformiše prostor, da osvježi prostoriju ili udahne svježinu. A da li ste znali da ukoliko ofarbate svoja ulazna vrata u određene nijanse zapravo možete da povećate vrijednost svog doma?

Ako razmišljate o malom sređivanju kuće ovog ljeta, obavezno posvetite pažnju i ulaznim vratima. Nije nikakva tajna da neki sitni radovi na kućama mogu drastično povećati vrijednost vašeg doma, dok na primjer, ukrasni murali vaše porodice, ili druge sentimentalne vrijednosti mogu smanjiti njegovu cijenu. U izvještaju eksperata iz britanske kompanije Sellhousefast se navodi da određene boje mogu utjecati na prodajne cijene kuća. Najveću cijenu su dostigle kuće sa plavom nijansom, koje mogu povećati vrijednost vašeg doma za više od četiri hiljade eura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CountryHomeMagazine (@countryhomemagazine) on

Smatra se da plave nijanse podstiču osjećaj vedrine, spokojstva i slobode, zbog čega vaš dom se čini privlačnijim za razliku od drugih. Iako braon vrata predstavljaju sigurnost i zastupljena su u mnogim domovima,  ova neutralna nijansa se smatra najgorim izbrom jer zapravo smanjuje vrijednost imovine.

Stručnjaci za prodaju kuća su takođe posmatrali iz ugla psihologije kako određene boje utječu na ljude, pa i na njihovu odluku o kupovini. Jarke boje su odlične da istaknete svoju ličnost, ali ne i ako želite da prodate svoju kuću. ,,Preporučujem da farbate ulazna vrata u neutralne boje.”  istakla je Aleks Vilkoks, jedan od eksperata. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,