Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

6 tajni koje uvijek treba da čuvate za sebe

Preuzmite sliku

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo uvijek da čuvate za sebe. Ako ih kažete – ma koliko to željeli – neće vam donijeti ništa dobro. Poznati ruski pisac koji je objavio tridesetak knjiga o ljudskoj duši, svrsi čovjeka, sreći – Viacheslav Ruzov, piše o šest ključnih stvari za koji misli da bi trebalo da držite u tajnosti.

1. Ne otkrivajte svoje najambicioznije planove. Čuvajte ih za sebe sve dok ne uspijete da ih ispunite. Ovakvi planovi imaju svoja slaba mjesta i loše osmišljene dijelove koje niste primijetili, a na kojima još treba raditi… Pored toga, možda se u tim planovima nalaze neke genijalne ideje koje ne bi trebalo da otkrivate drugima.

2. Nemojte namjerno dijeliti informacije o bilo kakvim dobrim ili velikodušnim djelima koja ste uradili. Najveća vrlina leži u tome da ste nešto dobro uradili bez želje da se to zna. Hvalisanje o takvim stvarima može brzo da dovede do arogancije. Ako osjećate potrebu da se zna za vaša djela, možda treba da se preispitate – da li je to zbog altruizma ili želje da budete pohvaljeni?

3. Nikada ne otkrivajte tajne vašeg stila života, pogotovo ako su ekstremni. Niko ne želi da zna koliko ste daleko otišli u dijeti, ili koliko ste spavali ujutru, ili da li ste utolili želju za seksom. Vaša emocionalna stanja bi trebalo da su harmonična…

4. Nikada ne otkrivajte svoje misli o onome što smatrate svojim prosvijetljenim znanjem o univerzumu i o pitanjima života i smrti. To je samo vaša interpretacija, prije nego objektivna istina, a šanse su velike da ćete djelovati snishodljivo prema drugima kada pokušate da ih ubijedite da nisu u pravu.

5. Nikada i ništa nije vrijedno otkrivanja bilo kakvih konflikata ili porodičnih problema. Uvijek imajte na umu: Što manje tajni otkrivate o svojoj porodici drugima, djelovaćete jače. Takve stvari mogu da budu riješene samo u privatnosti vlastitog doma, među voljenima. Što se više žalite drugima o svojim problemima, teže ćete ih prevazići.

6. Ne pričajte o svim neprijatnim stvarima koje ste čuli da su drugi rekli ili uradili. Kao što je moguće da se vaša odjeća isprlja, takođe može da „isprlja“ i um. Osoba koja prepričava sve grozne stvari koje čuje ili vidi ne razlikuje se od one koja zaboravlja da skine cipele kada ulazi u nečiji dom. (bizlife.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,