Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

10 znakova koji otkrivaju da mu se baš ti mnogo sviđaš

Preuzmite sliku

Jeste se ikad pitali sviđate li se muškarcu koji vas posmatra? Postoji nekoliko trikova koji će vam otkriti radi li se o flertu ili kratkovidnom muškarcu koji ne može procijeniti iz te udaljenosti jeste li vi njegova kolegica s fakulteta ili niste…

Evo kako možete otkriti da se sviđate muškarcu, iako on to možda pokazuje nesvjesno…

1. Lijep osmijeh
Topao osmijeh je dobar znak da je raspoložen za flert i zainteresiran za vas. Primijetite li da vam se smiješka iz drugog ugla prostorije, velike su šanse da će vam i prići. Ako ne prilazi, vjerovatno je sramežljiv pa mu dajte signal da je dobrodošao!

 • udvaranje-par-svidjanje-flert-kontakt-ocima-pogled-zabavljanje-jpg
 • 2. Lagano crvenilo
  Crveni obrazi odaju sramežljivog muškarca, ali to ne znači da ga trebate izbjegavati. Ovo je ujedno i jedan jasan znak privlačnosti, a muškarcima se često dogoditi upravo to u prisustvu lijepe žene.

  4. Kontakt očima
  Iako nejasan znak, na njega se treba obratiti pažnju; naime ovisi o tome koliko će dug biti kontakt očima, ukoliko traje nešto duže, vjerovatno se ipak radi o probuđenoj simpatiji prema vama.

  5. Oponaša vas
  Ako se muškarcu svidi žena, on potpuno nesvjesno oponaša njene pokrete. Stoga ako primijetite da je zauzeo isti položaj tijela kao i vi, to je to! Možete biti sigurni da imate zeleno svjetlo!

  6. Postavlja pitanja
  Ako ste već stupili u komunikaciju, postavljanjem pitanja vam daje do znanja kako ne želi da razgovor završi.

 • teretana-fitness-flert-svidjanje-ljubav-par-zaljubljenost-jpg
 • 7. Promijenio je ponašanje
  U stresnim situacijama i muškarci reaguju promjenom ponašanja, a kako im stres predstavlja upravo razgovor s osobom koja mu se sviđa, možete u tome prepoznati signale flerta.

  8. Proširene zjenice
  Niz studija je potvrdilo kako nam se zjenice šire kada gledamo u osobu koja nam se sviđa. S druge strane, zjenice se smanjuju kada nam je nešto odbojno ili nešto smatramo neukusnim, a čak i kada ne možemo vidjeti zjenice druge osobe, podsvjesno registrujemo njegovu ili njenu reakciju. Zjenice se sužavaju i kada smo pod stresom. Također, proširene zjenice čine nas privlačnijim, tvrde stručnjaci, prenosi Ordinacija.hr.

  9. Podignute obrve
  Stručnjaci kažu da je ovo jedan od najočitijih znakova da se sviđate muškarcu. Ako muškarcu nešto govorite i primijetite da je podigao obrve to je znak da prati i upija svaku vašu riječ. Možda se upravo zaljubljuje u vas pa ne propustite priliku…

  10. Daje komplimente
  Sigurno već i sami znate da muškarci ne daju komplimente ženama koje im se ne sviđaju… (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje