Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Investicija vrijedna više od 5 miliona KM, izgradnja studenskog doma i hostela (FOTO)

studentski-dom-tuzla-hostel
Preuzmite sliku

Popularno

Danas, 02.10.2012 godine, načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, sa saradnicima, primio je delegaciju Investicione grupe iz Kuvajta sa direktorom preduzeća „Tehnograd company”, d.o.o. Tuzla, gospodinom Hamzom Šarićem i njegovim saradnicima.

studentski-dom-tuzla-hostel

Načelnik Imamović istakao je zadovoljstvo što ova Investiciona grupa želi investirati u Tuzli, te informisao potencijalne Investitore sa pogodnostima investiranja u Tuzli, kao i sa efikasnim radom općinske administracije, kada je u pitanju izdavanje dokumentacije i potrebnih dozvola za ove namjene.

jasmin-kuvajtPredstavnik Investicione grupe iz Kuvajta prezentirao je planove za investiranje u Tuzlu, a kao prvi objekat u koji žele investirati, bila bi izgradnja Studenskog doma i hostela sa edukacionim centrom u Tuzli.

Površina planiranog objekta je između 4.000 i 5.000 m2, a predračunska vrijednost investicije je između 5 i 6 miliona KM. Početak radova planira se za maj 2013. godine, a završetak u maju 2014. godine.

Direktor „Tehnograd company”, d.o.o. Tuzla, gospodin Šarić, istakao je da je ovo prvi projekat koji se planira u Tuzli sa partnerima iz Kuvajta, nakon čega bi uslijedili novi projekti, kao i angažovanje ove kompanije i njenih radnika na izgradnji objekata u Kuvajtu.

Na kraju je načelnik Imamović zahvalio Investitorima na odluci da investiraju u Tuzlu i tako nastave kontinuitet gradnje u Tuzli i upošljavanju građevinske operative i građevinskih radnika Tuzle. Načelnik je obećao efikasno rješavanje svih procedura iz nadležnosti općinske administracije, kako bi se obezbijedili svi zakonom predviđeni preduvjeti za realizaciju planiranog objekta u skladu sa planiranom dinamikom izgradnje.

Tuzla.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: