Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Saradnici Živka Budimira prijetili novinaru: Nabijem te na Ku*ac… doći ću u Sarajevo pa ću te naći… pi*ko jedna (AUDIO)

budimir
Preuzmite sliku

Popularno

Uređivački kolegij “Dnevnog avaza” oštro osuđuje verbalni napad i prijetnje smrću koje su jutros iz Ureda predsjednika Federacije BiH Živka Budimira upućene novinarima najtiražnijeg bh. lista.

budimir

Naime, nakon što je “Dnevni avaz” danas objavio informacije i dokumente koji otkrivaju kako je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir trošio budžetski novac, redakciji Avaza jutros su se telefonom javile osobe koje su se predstavile kao Budimirovi saradnici Zvonimir Jukić i Ilija Kaleb te autoru teksta zaprijetili da će “doći u Sarajevo i otkinuti mu glavu”!

Jukić i Kaleb spominju se u danas objavljenom tekstu kao Budimirovi saradnici kojima je iz Kabineta predsjednika FBiH 29. oktobra ove godine isplaćeno 3.300, odnosno 4.017 KM.

S broja telefona 036/313-255 najprije je nazvao Jukić te tom prilikom, između ostalog, poručio kako će “doći u Sarajevo i naći autora teksta”. Nekoliko minuta poslije prvog poziva uslijedio je drugi, i to s istog broja telefona, a pozivalac se predstavio kao Ilija Kaleb, naglašavajući da radi u Uredu predsjednika FBiH Živka Budimira.

– Ne da ću te tužiti nego ću ti glavu otkinuti… – kazao je Kaleb, nastavljajući sa psovkama i prijetnjama.

Potom je slušalicu ponovo uzela druga osoba:

– Jukić je ponovo. Sad ću ti poslati svoj ugovor o djelu pa kad dođemo, ti ćeš ga pojesti, jesi li čuo?! Napiši slobodno da sam ti prijetio – vikao je Jukić uz najvulgarnije psovke.

Kolegij “Dnevnog avaza” još jednom izražava ogorčenost i zabrinutost zbog brutalnih napada na novinare, pritiska na medije i kršenja slobode javne riječi. Uprkos tome, novinari najtiražnijeg lista u BiH neće odustati od raskrinkavanja korupcije, netransparentnosti, nepotizma i malverzacija teško zarađenim novcem poreznih obveznika.

Kako je Budimir za dan potrošio 20.000 KM iz budžeta: Za cvijeće 545, a gozbu u restoranu 200 maraka!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: