Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Promocija knjige: Seksualno ponašanje mladih u Srbiji i Bosni i Hercegovini (FOTO / VIDEO)

promocija knjige
Preuzmite sliku

Popularno

U preponoj sali Narodne i univerzitetske biblioteke Derviš Sušić u Tuzli danas je upriličena promocija knjige autora dr.sc. Džanana BerberovićaSeksualno (kompulzivno) ponašanje mladih u Srbiji i Bosni i Hercegovini

promocija knjige

Ova knjiga predstavlja prvo istraživanje ovakve vrste na našim prostorima, kako je istakao autor navedene knjige ona ujedno predstavlja analizu fenomena poznatog kao “Seksualna zavisnost” odnosno “opsjednutost seksom“.

Seksualno kompulzivno ponašanje određuje se kao nemogućnost kontrole misli, želje i nagona za seksualnim aktivnostima, angažovanje u čestim i rizičnim seksualnim ponašanjima uprkos negativnim posljedicima koje ono može uzrokavati.

Promotor knjige “Seksualno (kompulzivno) ponašanje mladih u Srbiji i Bosni i Hercegovini” dr.sc. Mujo Hasković na današnjoj promociji istakao je da je knjiga značajna iz mnogo razloga, prije svega jer se radi o naučnom štivu koje je pisano književnim, stučnim ali jednostavnim jezikom koji je razumljiv za svakoga.

Sex je jedina biloška potreba čovjeka koju ne mora zadovoljti da bi preživio” rekao je na današnjoj promociji profesor Hasković.

Svakako da je seks sastavni dio života svakoga od nas, ali treba ga upražnjavati razumno, emocionalno i u dogovoru s partnerom odnosno partnerkom” dodao je promoter ove knjige prof. Hasković.

promocija knjige1

Budući da se radi o prvom istraživanju na ovu temu, knjiga predstavlja značajan doprinos psihološkoj nauci i struci jer obogaćuje teorijski i empirijski problematiku seksualno kompulzivnog ponašanja mladih. Dodatnu vrijednost ovog istraživanja predstavlja i veliki uzorak od 1711 ispitanika, te obuhvatnost ispitanika u dvije države (Srbija i BiH), što je rijedak slučaj u današnjem vremenu.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: