Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osvaja pjesmom: Maid Mujaković mladi Tuzlak postaje youtube senzacija! (VIDEO)

maid1
Preuzmite sliku

Popularno

 Maid Mujaković je mladić iz Tuzle čiji klipovi na youtube (coveri) postaju sve gledaniji a on sve popularniji…

maid1

podijeli12Maid Mujaković je 17-godišnji tinejdžer iz našeg grada koji iz dana u dan na youtube servisu osvaja sve više simpatija a njegovi coveri bilježe sve više pregleda. Nakon što smo pregledali njegove video zapise (Covere) potrudili smo se da kontaktiramo ovog izuzetno nadarenog mladića iz našeg grada i da saznamo više informacija o njemu i onome po čemu će iskreno se nadamo postati prepoznatljiv i poznat širom BiH ali i šire.

Ko je zapravo Maid Mujaković?

Pa otprilike, Maid Mujaković bi bio jedan običan tinejdžer, koji obožava pjevati i uživa u tome, ukratko rečeno. Rođen sam u Tuzli, napunio sam 17 godina prije mjesec dana, pohađam Gimnaziju ‘Meša Selimović’ i treći sam razred. Uspješno sam završio osnovnu (nižu) muzičku školu u Tuzli.

Kada je Maid odlučio da snimi prvi klip i postavi na youtube?

Pa realno, dugo vremena sam razmišljao da li da to radim ili ne, naravno mnogi prijatelji su me ohrabrivali, ali ipak od toga ništa nije bilo. Tek početkom ovog ljeta nakon dugog planiranja odlučio sam snimiti prvi cover. Nakon što je taj prvi cover ‘ajmo reći ‘pokupio’ niz pohvala, odlučio sam snimati dalje i tako se nastavilo i do danas.

Omiljena pjesma / grupa / izvođač? Omiljena pjesma, ako ćete se složiti sa mnom, mijenja se od dana do dana, svaka nova dobra pjesma koju čujemo postane nam omiljena u tom trenutku pa i u narednih par dana. Što se tiče omiljenih grupa i izvođača od domaćih tu mogu izdvojiti Željka Joksimovića, Tošeta Proeskog itd. a od stranih The Script, Maroon 5, David Guetta, OneRepublic, B.O.B. , Jason Derulo, Chris Brown..i mnogi drugi.

Maide, šta kažu jarani, poznanici u školi, podržavaju li te?

Mogu reći da sam ovim pjevanjem upoznao dosta ljudi koji me podržavaju, poznanici, jarani me podržavaju naravno, od početka su tu uz mene, daju mi razne prijedloge šta bih mogao sljedeće snimati. Ovim putem bih želio pozdraviti i zahvaliti se mojim kamermanima Mariu Iliću koji je ako se ne varam već bio na vašem portalu nakon što je snimio video ” Walk on a November day ” , te Faruku Kapidžiću, takođe i više nego talentovanom kamermanu. Stvarno im se iz sveg srca zahvaljujem na svojim kamermanskim uslugama i nadam se da ću surađivati sa njima još dugo vremena.

Planovi? Imaš li želju učestvovati na nekom od muzičkih show reality programa?

Naravno, planove imam, a neki od njih su da svakako nastavim snimati covere i dalje, kako domaće tako i strane, naravno tu je i želja za snimanjem nekog covera u studiju, kao što svi poznati obrađivači covera rade, a na ove show programe ne bih još, tek za koju godinu.

Facebook Profil: OVDJE – Više Covera: OVDJE

podijeli12

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: