Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Od sutra počinje akcija prikupljanja donacija za Mustafu Delibegovića – Mućeta

pomoc-mustafa
Preuzmite sliku

Popularno

Tuzlak Mustafa Delibegović, nekada talentovani kantautor, danas u surovoj borbi za preživljavanje.

pomoc-mustafa

Nakon što smo objavili priču o našem sugrađaninu i njegovim trenutnim potrebama kako bi lakše prebrodio svakodnevne životne prepreke, javio nam se veliki broj sugrađana spremnih da svojim doprinosom pomognu našem Mućetu.

Podsjećamo, prije nekoliko godina mogli ste ga vidjeti kako svira frulu, smatrao se neshvaćenim genijem, gostovao u emisiji “Centralni zatvor” na FTV-u, gdje je najavljivao i smak svijeta… Međutim, jedina istina od svega jeste, da je ovaj naš sugrađanin izuzetno talentovan kantautor kome životna sudbina nije bila naklonjena. Danas, ga veoma često viđamo ispred mini marketa u centru grada, gdje pokušava obezbjediti minimalna sredstva potrebna za normalnu egzistenciju.

Od sutra u centru grada u blizini pozorišta u prodavnici “Firfas” bit će postavljena kutija za novčane donacije, na istom mjestu moći ćete ostaviti i sve druge vidove pomoći a naročito one stvari za koje je Mustafa već rekao da su mu potrebne, a to su: „Polovne patike broj 44 ili 45, prašak za veš, bicevi za brijanje, pjena za brijanje, kanta za pranje veša, polo-salama 400g (15komada za cijeli mjesec), zimska jakna veći broj XXL i jedna jesenja dukserica”

Akcija prikupljanja trajat će do 11.10 (petak) nakon čega ćemo otići sa Mustafom u nabavku svega onoga što mu je trenutno potrebno i neophodno. Mustafa zaista ne traži mnogo zbog toga smo se i odlučili da ova akcija bude lokalnog karaktera svih nas koji svakodnevno prođemo pored njega dok sjedi ispred Binga u centru grada, da mu pomognemo, nesebično i jaranski, jer bez obzira na sve druge okolnosti, Muće je naš…

Povezani članak: Tuzlak Mustafa Delibegović: Nekada talentovani kantautor, danas u surovoj borbi za preživljavanje!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: