Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Lijepe vijesti: Transplatacija Muhameda Jaganjca prošla uspješno, pozdravlja svoje Tuzlake a posebno Frenkija!

hame-drug
Preuzmite sliku

Popularno

Transplatacija koštane srži prošla uspješno, Muhamed se trenutno oporavlja od operacije.

hame-drug

Muhamed Jaganjac iz Tuzle se liječio od leukemije na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu, ali za ovu vrstu oboljenja je potrebna transplatacija koštane srži. Zahvaljujući prijateljima iz Italije dječaku Muhamedu je omogućena transplatacija koštane srži u Bolonji (250.00 eura).

Međutim troškovi boravka u bolnici u Italiji za Muhameda Jaganjca i njegovog donatora sestre Arnele koštala je oko 25.000 eura koje roditelji nisu imali, obzirom da je njegov otac Šukrija RVI dok je majka Sajma nezaposlena.

humanitarka2

Dobri ljudi su brojnim akcijama pokazali koliko imaju veliko srce, te skupili neophodna sredstva i pomogli trinaestogodišnjem Muhamedu da ode na liječenje u Italiju.

Porodica Jaganjac se nedavno zaputila u Italiju ispunjena pozitivnom energijom, optimizmom i spremnošću za veliku bitku i borbu iako su znali da ih čeka dug i težak period.

„Naš Hame je veliki i hrabri borac, transplatacija je prošla uspješno, a Hame se trenutno oporavlja. Želimo da se što prije vratimo u našu Tuzlu i nastavimo normalnim životom. Zahvalni smo svima koji su pomogli ovo izmiještanje i Muhamedovo liječenje, kao i vašem portalu što ste od početka bili uz našeg Hameta” rekla nam je Muhamedova majka Sajma, te dodala:

„Muhamed pozdravlja sve svoje Tuzlake, sve one koji su mu na bilo koji način pomogli, a molim vas napišite i da posebno pozdravlja Frenkija”.

muhamed-italija11

Prilikom organizacije Humanitarne akcije „Kafa za Muhameda” imali smo priliku upoznati Hameta i zaista se uvjeriti u ogromnu količinu samopuzdanja, pozitivne energije, smirenosti i odlučnosti da iz ove teške bitke izađe kao apsolutni pobjednik.

mahamed-jagaanjac

Našem prijatelju Hametu želimo da se što prije oporavi, da se vrati u naš grad a onda ćemo humanitarnu akciju „Kafa za Muhameda” da zamjenimo prijateljskim sijelom: „Kafa sa Muhamedom”.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: