Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest Tuzlaka: „Brutalno sam pretučen od pripadnika MUP-a TK“ (FOTO)

sanjn5
Preuzmite sliku

Popularno

“Dobio sam nekoliko udaraca u potiljak nakon čega sam pao i osjetio udarce nogama i rukama u predjelu glave i leđa.”

sanjn5

Prekomjerna upotreba sile policijskih službenika posljednji put bila je aktuelna u slučaju Mirze Karača. Na redakcijski mail, stigla nam je ispovijest sugrađanina Sanjina Bešića koji je u petak u večernjim satima zadobio ozbiljne povrede od strane policijskih službenika MUP-a TK. U nastavku prenosimo Sanjinov osvrt na događaje koji su prethodili njegovom premlaćivanju a već sutra ćemo zatražiti i očitovanje od strane MUP-a TK povodom ovog slučaja. U prilogu su i fotografije povreda kao i ozljedni listovi koje je Sanjin izvadio odmah nakon što je pušten iz prostorija MUP-a TK, postavlja se pitanje: Da li je došlo do prekomjerne upotrebe sile policijskih službenika MUP-a TK i kršenja zakonskih ovlasti?

sanjin 1

„Moje ime je Bešić Sanjin i ovom prilikom želim da javnost čuje za ono što se meni desilo u petak 14.12.2012.godine oko 23:30h. Nakon uobičajenog izlaska u grad, petkom (14.12.2012.godine) naveče sa svojim drugovima desio se incident u gradskom kafiću “Milenium”, tačnije ispred njega, gdje je došlo do nagurivanja sa jednim drugim društvom. Nakon što se situacija brzo smirila, krenuo sam kući sa trojicom drugova koji su bili tu noć samnom. Prolazeći pored MUP-a, začuli smo povike, trčanje, galamu policije da stanemo nakon čega sam se lično uplašio i počeo bježati prema Mercator centru.

sanin-pretucen

Prolazeći pored “Merkatora”, oko 23:30h s leđa sam dobio nekoliko udaraca u potiljak nakon čega sam pao i osjetio udarce nogama i rukama u predjelu glave i leđa. Dok sam ležao na snijegu i pokušao se zaštititi od udaraca uspjeo sam vidjeti da se oko mene nalaze policijski službenici i pretpostavljam inspektori. Nakon toga su mi na ruke stavili lisice i odvukli me u službeni automobil i priveli u PU “Centar”, gdje su me zadržali oko 20 minuta. Nakon toga su me pustili kući nakon čega sam sa roditeljima otišao u Hitnu pomoć , a potom na Gradinu gdje mi je ukazana ljekarska pomoć, za šta imam urednu dokumentaciju.

Svakako, moji roditelji i ja imamo namjeru pokrenuti sudski postupak protiv policijskih službenika i inspektora koji su prekoračili službeno ovlaštenje. Kako bi se u javnosti objelodanilo kako po ko zna koji put policija “radi u okviru zakonskih ovlaštenja”. Kao dokaz gore navedenog šaljem Vam fotografije kao i urednu medicinsku dokumentaciju.”

{igallery id=”6679” cid=”197” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”10”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: