Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Širom BiH vlada opšte ludilo: Kako nabaviti kartu za najvažniju utakmicu kvalifikacija? (FOTO)

bih-grcka2
Preuzmite sliku

Popularno

Širom BiH danas vlada opšte ludilo kada je u pitanju nabavka jedne od 6000 karata koliko je pušteno u prodaju, posjetili smo danas Zenicu i donosimo vam fotografije iz grada u kojem će se odigrati po mnogima i najvažnija utakmica kvalifikacija.

bih-grcka2

Jutros u devet sati u ukupno 23 poslovnice širom Bosne i Hercegovine počela je prodaja karata za utakmicu BiH – Grčka, koja će biti odigrana u Zenici 22. marta.

Ukupan broj puštenih karata za BH građane je 6000, a po prvi put će u Savezu imati evidenciju o svima koji su ih kupili, obzirom da se u prodajnim mjestima evidentirao svaki kupac koji je uz predočavanje lične karte mogao kupiti maksimalno dvije karte.

bih-grcka1

Najvatreniji navijači su u Sarajevu i Zenici ispred poslovnica Centrotransa zauzeli svoje mjesto čak 19 sati prije početka prodaje, te na istom čekali jutarnje sate i početak distribucije. U Tuzlu je stiglo 150 karata a oni koji su uspjeli poraniti i zauzeti u 7 sati ujutro svoje mjesto ispred polovnice “Trans Turist” u centru grada, uspjeli su i obezbjediti kartu za ovu po mnogima najvažniju utakmicu kvalifikacija.

Oni koji nisu uspjeli na redovan način nabaviti kartu, cjelodnevno pokušavaju na brojne druge načine. Raspitivanja, pozivi, molbe, poznanstva danas su glavne aktivnosti brojnih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu. Zbog prioritetne aktivnosti usmjerene ka traženju karte za utakmicu brojni će građani BiH zapostaviti svoje redovne obaveze sve do 22 Marta i “okršaja” kojeg svi željno čekamo. 

bih-grcka3

Glavna pitanja u narednim danima će svakako biti: Kako nabaviti kartu? Imaš li je? Koliko para? Gdje si kupio? Znaš li koga? Imaš kakvu vezu? i brojna druga… Nedvojbeno je da oni sa dubljim džepom istu mogu nabaviti preko stranica za on-line prodaju gdje su se preprodavači već pobrinuli da postave svoje masne ponude, sa cijenom većom i do nekoliko puta od prvobitne. Danas smo posjetili Zenicu, gdje je i policija imala pune ruke posla da obuzda masu, koja želi samo jedno: Podržati Zmajeve 22. Marta na Bilinom Polju:

{igallery id=”8526” cid=”240” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”10”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: