Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

ZZO TK: Još se nisu stekli uslovi za povrat novca građanima od kupovine “markica”

Preuzmite sliku

Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obratio se određen broj osiguranih lica sa zahtjevom za povrat sredstava za uplaćenu premiju osiguranja.

Iz Zavoda ističu da su takvi zahtjevi preuranjeni. Još uvijek se nisu stekli uslovi za vršenje povrata za uplaćena sredstva.

Da bi se moglo pristupiti povratu uplaćenih sredstava potrebno je da Skupština Tuzlanskog kantona na osnovu zaključka i inicijative donese odluku kojom će se na drugačiji način urediti neposredno učešće u troškovima korištenja zdravstvene zaštite i istom stavi van snage Odluka o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja pojedinih vidova zdravstvene zaštite u osnovnom paketu zdravstvenih prava na teritoriji TK.

Zavod će po sticanju uslova za vršenje povrata za uplaćena sredstva za premiju osiguranja za 2023. godinu, blagovremeno putem svoje web stranice i sredstava informisanja obavijestiti sva osigurana lica o početku i načinu podnošenja zahtjeva i rješavanja po istim, poručio je tokom gostovanja u programu RTV 7, Riad Kurtalić,  glasnogovornik Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje