Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zvizdić i Đukanović potpisali “Mostarsku povelju mira”

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović potpisali su u Mostaru “Mostarsku povelju mira” koja im je potom i uručena kao prvim laureatima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjedavajući Zvizdić i premijer Đukanović prisustvovali su obilježavanju 12. godišnjice obnove Starog mosta, manifestaciji “Mostar ne zaboravlja prijatelje” koja se održala pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Tom prilikom predsjedavajući Zvizdić i premijer Đukanović posjetili su Stari most gdje su prisustvovali počasnom skoku, te s ostalim gostima bacili cvijeće u Neretvu u znak mira. Premijeri su potom potpisali “Mostarsku povelju mira” na radnom stolu mostarskog pjesnika Alekse Šantića.

Prisustvovali su ceremoniji dodjele međunarodne nagrade za mir “Mostar peace connecton” bivšem predsjedniku Francuske Jacques Chiracu, nekadašnjim evropskim administratorima Mostara Sir Martinu Garrodu, Hansu Koschniku i Ricardu Perez Casadu, bivšem generalnom direktoru UNESCO-a Federicu Mayoru i glavnom tužiocu Haškog tribunala Sergeu Brammertzu. Nagradu tradicionalno dodjeljuje Centar za mir i multietničku saradnju Mostar. (Tuzlanski.ba)
 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,