Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmija u prostorijama UIO u Banjoj Luci, službenici panično napustili kancelarije

Preuzmite sliku

Služenice i služenici Uprave za indirektno oporezivanje smješteni u iznajmljene prostorije Glasa u Banja Luci, od jutros su van kancelarija zbog zmije koja je otkrivena u jednoj od službenih prostorija.

Zmiju je primijetila jedna službenica kad je željela sjesti za svoj radni stol.

Iako službenici UIO nisu sigurni o kojoj je zmiji riječ, pretpostavlja se da se radi o otrovnici.

Nakon toga nastupila je panika, te je svih 25 službenika iz Grupe za prinudnu naplatu i Grupe za tarifu, vrijednost i porijeklo robe napustilo ove radne prostorije.

U prostorije Glasa u Banja Luci smješten je dio službenika UIO zaposlen u Regionalnom centru Banja Luka. Riječ je o staroj zgradi, koja bi uskoro trebala biti porušena.

U proteklim godina u ovim prostorijama bio je veliki broj pacova i miševa koji su najčešće izlazili iz klima uređaja postavljenih na plafonima.

Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija.

Službenici UIO pozvali su nadležne službe koje bi uskoro trebale doći u prostorije Glasa i izvršiti pregled i obezbijediti sigurnost prostorija za daljnjii rad.

UIO je prema Zakonu o simtemu indirektnog oporezivanja u BiH locirana sa Sjedištem UIO u Banja Luci, te u četiri regionalna centra: Banja Luka, Sarajevo, Mostar i Tuzla.

Od 2004. godine od kada je uspostavljena UIO problem smještaja zaposlenih riješen je u regionalnim centrima Sarajevo, Mostar i Tuzla, dok do danas još uvijek nije riješen problem smještaja zaposlenih u Sjedištu UIO i u Regionalnom centru Banja Luka, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje