Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zlatanu neophodna operacija u Turskoj: Većinu života proveo u bolnicama

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje sredstava za Zlatana Zirojevića iz Sarajeva koji ima epilepsiju, a stanje mu se sve više pogoršava iz dana u dan, te mu je neophodna operacija u Turskoj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za njega je u funkciju stavljen broj 17012, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Zlatan ima tridesetšest godina, a većinu života proveo je u bolnicama i sa epi napadima, koji su sada postali učestaliji i jači. To je uticalo kako na Zlatana, tako i na njegovu majku jer je život s epilepsijom izazov kako za oboljelu osobu, tako i za one koji je okružuju.

“Ovoj 71-godišnjoj majci jedina je želja da njen Zlatan ozdravi ili da mu se zdravstveno stanje bar malo popravi. Njegova jedina nada u bolje sutra je operacija ugradnje stimulatora moždanog živca vagusa, a za ovaj operativni zahvat je potrebno 16.400 eura. On i njegova majka imaju minimalna primanja, a pored toga i kredite, jer su se više puta zaduživali kako bi mogli finansirati Zlatanovo liječenje”, navedeno je iz Pomozi.ba.

Ovom mladiću, pored poziva na broj 17012 možete pomoći donacijama putem web platforme https://pomoziba.org/r/393, klikom na opciju “Doniraj odmah“, uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba ili PayPala.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje