Utorak, 21. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zbog snijega saobraćaj se odvija usporeno: Povećan broj poziva BIHAMK-a

Zbog snijega na kolovozu, ovoga jutra saobraća se usporeno na većini putnih pravaca u našoj zemlji. Posebno otežano je na dionicama u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim krajevima.

Izdvaja se putni pravac Prozor-Gornji Vakuf, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila, kao i putni pravci: Bosanski Petrovac-Bihać-Izačić, Livno-Bosanski Petrovac, Livno-Kupres i Livno-Glamoč, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona, dok je za ostala teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama u južnim krajevima, kolovoz je pretežno mokar. Mole se vozači za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BiHAMK-a gdje uslijed izrazito hladnog vremena i ekstremno niskih temperatura, posljednjih nekoliko dana bilježe izuzetno povećan broj poziva Pozivnog centra BIHAMK-a – 1282.

Iako su svi BIHAMK-ovi kapaciteti angažovani u punom obimu, nije moguće odgovoriti na sve zahtjeve, uslijed čega je jedan broj građana morao duže čekati na dolazak mobilnih ekipa.

Za proteklih 12 dana Pozivni centar BIHAMK-a imao je 136.371 dolaznih poziva, dok je broj intervencija mobilnih ekipa Pomoći na cesti 3.753.

U cilju bržeg protoka poziva i smanjenja zagušenja telefonskih linija moguće je slanje zahtijeva za intervenciju putem SMS na broj 062/090-080 ili mail-a na callcentre@bihamk.ba.

Uz molbu za razumijevanje izvinjavamo se svima onima koji čekaju na telefonskim linijama, kao i onima koji čekaju na našu uslugu, saopćeno je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,