Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog snijega otežan saobraćaj na putu Tuzla-Sarajevo, udes kod tunela Čaklovići

Preuzmite sliku

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

U većem dijelu dijelove Bosne i Hercegovine evidentirane su sniježne padavine koje su uzrokovale otežano kretanje na više putnih pravaca, na putu Tuzla – Sarajevo tačnije na Karauli zabilježeno je teže odvijanje saobraćaja a kako javljaju čitatelji portala Tuzlanski.bapnekoliko teretnih vozila se i zaustavilo.

“Zbog povremeno intenzivnih sniježnih padavina usporeno je saobraćanje, posebno na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja. Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama sa intenzivnim padavinama ipak ima snijega na kolovozu, a mjestimično i poledice. Izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Ključ-Bosanski Petrovac, Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Konjic i Sarajevo-Tarčin-Rogoj, kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik), Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), Nišići i Karaula (Sarajevo-Tuzla). U ostatku naše zemlje saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.” navode iz BIHAMKA.

  • Prema prvim informacija, kod tunela Čaklovići dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao veći broj vozila. Informacija o materijalnoj šteti i povrijeđenim za sada nema. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,