Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Doboj-Gračanica

Preuzmite sliku

Saobraćaj na magistralnom putu Doboj-Gračanica, kod mjesta Stjepan Polje obustavljen je zbog saobraćajne nezgode. U toku je policijski uviđaj.

U nesreći su učestvovala dva teretna motorna vozila. Povrijeđeni su vozači, jedan je prevezen na UKC u Tuzli, a drugi je zadržan u Gračanici.

Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Drinu, Lašvu i Spreču, dok na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ-Vrhpolje-Sanski Most iz BIHAMK-a upozoravaju na povremeno jak vjetar.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a vozači su upozoravaju na učestale odrone.

Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje