Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog radova zatvorena dionica autoputa A-1, smjer Zenica jug-Zenica sjever

Preuzmite sliku

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče, zatvorena je dionica autoputa A-1 smjer Zenica – jug-Zenica sjever.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Klašnice-Laktaši, Pelagićevo-Srebrenik i Rogatica-Ustiprača.

Saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a na brojnim dionicama učestali su odroni. Upozoravamo i na povremeno jače udare vjetra i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati, saopćava BIHAMK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje