Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Završeno okupljanje građana u Banjoj Luci, novi protest sutra

Preuzmite sliku

Građani, aktivisti grupe „Pravde za Davida“, večeras su se razišli, najavivši za sutra novo okupljanje i traženje istine o stradanju banjalučkom mladića Davida Dragičevića.

Nakon što su potisnuti od policije iz gradskog parka, bili su se okupili u crkvenom dvorištu Hrama hrista spasitelja, gdje su palili svijeće tražeći da se otkriju ubice Davida Dragičevića.

Davidova majka Suzana Radanović je rekla da će se mirno okupiti i sutra na istom mjestu, dok je njegov otac Davor i dalje u policiji. Očekuje se da sutra bude sproveden u tužilaštvo, koje protiv njega vodi istragu zbog ugrožavanja sigurnosti zvaničnika entitetske policije, koje Dragičević optužuje za smrt svog sina.

Tokom dana bilo je nekoliko naguravanja pripadnika Jedinice za podršku i članova grupe „Pravda za Davida“, koje je policija tokom dana pomjerila s trga, jer nisu imali odobrenje za okupljanje, a potom i iz Parka „Petar Kočić“.

U naguravanjima policije i aktivista ove grupe povrijeđen je jedan policajac, a zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela, određene osobe dovedene su u službene prostorije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,