Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zavod za zaštitu žena i materinstva u Sarajevu bit će nazvan po Belmi Šoljanin

Skupština Kantona Sarajevo je usvojila inicijativu zastupnika Seada Milavice da se Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo pridruži ime Belma Šoljanin.

Ovu informaciju na Facebooku je objavila Aida Šabanović-Džaferović koja je zajedno s Belmom osnovala Centar za trudnice i mlade majke. Ova odluka je naišla na oduševljenje velikog broja žena koje su cijenile i poštovale Belmu i sve ono što je činila za žene.

“Izuzetno smo zahvalni na inicijativi zastupnika u Skupštini KS Seada Milavice, kao i podršci vijećnika Mirze Memiševića da se Zavodu za zaštitu žena i materinstva pridruži ime naše drage rahmetli Belme Šoljanin. Puna podrška Udruženja TIM”, Šabanović-Džaferović na Facebooku.

  • Milavica je kazao kako je ovu inicijativu pokrenuo u ime svih majki.

    “Belma Šoljanin je bila osnivačica Centra za trudnice i mlade majke te je u ogromnoj mjeri pomagala svim trudnicama tokom porođajnih procesa. Njen prerani odlazak je gubitak za društvo, a njen rad u ogromnoj mjeri pomogao je majkama i trudnicama kako u BiH tako i u regionu da savladaju probleme. Svojom energijom se zalagala za sve majke”, naveo je Milavica.

    Podsjetimo, Belma Šoljanin (37) je preminula 9. augusta, dva dana nakon što je rodila sina. Bila je zaražena koronavirusom. Bila je suosnivačica Udruženja i Facebook grupe Centar za trudnice i mlade majke – Savjetovalište udruženja TIM, gdje su žene iz cijele BiH i regiona tražile savjete i dijelile iskustva o trudnoći, porođaju, dojenju, majčinstvu…

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,