Subota, 25. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zastupnici potvrdili izbor Lejle Vuković u rukovodstvu Skupštine TK iz reda Bošnjaka

Za rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjaka izabrana je Lejla Vuković (SBB), javlja naš reporter koji se nalazi na konstituirajućoj sjednici Skupštine našeg kantona.

Prema informacijama, Vuković je dobila ukupno 16 glasova “ZA”. Od toga, devet glasova stiglo je od zastupnika SDA, po dva glasa iz SBB i Stranke za BiH, a po jedan glas iz SDP, DF i PDA. Njeno imenovanje već su potvrdili zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Kako saznajemo, prevagu je svojim glasom, za razliku od prošle Skupštine napravio poslanik PDA Smajo Mandžić, koji se u međuvremenu priklonio ponovo SDA.

  • Održan je i Kolegij Kluba Hrvata, nakon čega je kandidatkinja ispred ovog Kluba Vedrana Petrović (SDP) izrazila nezadovoljstvo zbog toga što se Hrvatima nameće izbor po volji drugih naroda u Skupštini, umjesto da se poštuje volja ovog konstitutivnog naroda.

    Što se tiče situacije sa Klubom Srba, nakon održanog Kolegija, kandidat Slađan Ilić (SDP), koji se nije pojavio na konstituirajućoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, nije dobio potrebnu većinu.

    Uslijedio je prijedlog nove većine da se Boris Krešić (DF) i Žarko Vujović (SDP) kandiduju umjesto Vedrane Petrović i Slađana Ilića za rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda Hrvata i Srba.

    Kako javlja naš reporter, za sat vremena koliko traje konstituirajuča Skupština Tuzlanskog kantona, već su napravljene tri pauze. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje