Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zahiragić: Tweet je bio nespretan, ali nema tu dehumanizacije

Preuzmite sliku

“Iako sam riječima “lažeš pseto” zapravo citirao novinara (kojeg jako cijenim), Andreja Nikolaidisa, a koji je na takav način prije neki dan odgovorio na potvoru koju je na njegov račun izrekao Dragan Mioković iz “Njihove stranke” – to me ne amnestira od kritika”, rekao je Haris Zahiragić (SDA) nakon što je sinoć uvrijedio Mirsada Čamidžića (Naša stranka) zbog njegovog nastupa na FACE TV.

Zahiragić je u sinoćnjem twittu napiso Čamdžiću, koji je u emisiji kritikovao rad SDA, “Lažeš, pseto b*lijsko” što je izazvalo negodovanje i reakciju javnosti.

“Iako se kod nas u narodu kaže “lažeš kao pas” – ipak je sinoćnji tweet bio previše, jer mi ne trebamo biti kao oni.

Dodao sam epitet b*lijski, prije svega radi teške optužbe Čamdžića da je SDA, tobože, stvorila “neobegovat” u Bosni i Hercegovini. A to je, veoma opasna teza koju su salonski ljevičari preuzeli od neprijatelja ove države. Mi smo, bez obzira šta o tome mislio Čamdžić ili radikalni hercegovački portali, demokratska država i društvo. Balija, u tom smislu, što se mene tiče, označava čovjeka koji se stidi svoga identiteta, porijekla i pripadnosti. Čovjeka, Bošnjaka, koji ima neki autokompleks.

I ima potpuno drugačije značenje kada to kaže Bošnjak – Bošnjaku. Nema tu neke dehumanizacije ni islamofobije, kako neki neuvjerljivo tvrde. Uostalom, oni to i promovišu kao svoju vrijednost”, napisao je Zahiragić na svom FB kanalu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje