Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vučić Dodiku uručio respiratore i maske

Preuzmite sliku

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, uručio je Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, novu donaciju za borbu protiv koronavirusa.

Vučić je Dodiku dao 30 kliničkih respiratora, pet transportnih respiratora i 10.000 maski – a kako navodi agencija Srna – kompletna donacija ide entitetu Republika Srpska.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su respiratori i maske donirani Republici Srpskoj jer Srbija želi da pomogne u trenutnoj situaciji i kako bi zajedničkim snagama pokušali da se suprotstave ovoj velikoj pošasti

On je istakao da nikada nije bilo teže u borbi protiv virusa zbog britanskog soja.

Primopredaja donacije obavljena je večeras u industrijskoj zoni u Krnješevcima kod Stare Pazove.

“Zatražio sam pomoć od Vučića jer je u Republici Srpskoj sve veći broj zaraženih i onih koji trebaju hospitalizaciju i ovi respiratori su nam potrebni za opremanje dodatnih 400 mjesta za kovid pacijente”, naveo je Dodik.

On je rekao novinarima da je u Srbiji protiv virusa korona do sada vakcinisano i više od 15.000 ljudi iz Republike Srpske.

Dodik je ocijenio da je Srbija pokazala liderstvo u regionu u borbi protiv virusa korona i da kontinuirano pomaže i Republici Srpskoj. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje