Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić: Dodik je nekad na mitinzima govorio protiv mene, ali onda smo postigli dogovor

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na mitinzima govorio protiv njega, ali da su nakon toga postigli dogovor.

“Kad sam postao predsjednik Vlade, mi smo napravili dogovor. Ja Vas molim, gospodine Stajiću, nemojte na dnevnom nivou da donosite odluke da biste se dodvorili bilo kome na Twitteru, nemojte u svojoj glavi. Mi smo napravili dogovor da Srbija mora pomagati Republici Srpskoj i Srbija je pomogla u teškom trenutku, Dodik to zna. Srbija je pomagala u izgradnji škola, bolnica, vrtića, puteva, autoputa, a mnogo toga je u planu. Mi imamo dogovor da nikad više, kao nepisano pravilo, a kao u zakon da je upisano, da nikad Republika Srbija ne ide protiv RS niti da RS ide protiv Srbije. Molim Vas da to pokušate da razumijete kao strateško opredjeljenje koje mora da izdrži mnoga iskušenja”, kazao je Vučić u intervjuu za Kurir.

Dalje je naglasio da nema pravo naređivati Dodiku, ali ima pravo da ga sasluša i da mu kaže: “Mile, dragi prijatelju, samo da bude mir.”

“Uvijek sam spreman da čujem: ‘Aleksandre, molim te, možeš li to i to?’ Takvo poštovanje koje gajiš prema Republici Srpskoj ti ne daje mogućnost i pravo da budeš tutor niti da tražiš nešto više od toga. Mislim da je to svakom jasno. To što neko nema u Beogradu ideju, pa su jedan dan žuti prsluci i dođu kao šoferi u Skupštini, pa se eto prave važni kao da je svjetska revolucija”, kazao je predsjednik Srbije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje