Petak, 15. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vršnjačko nasilje: Maltretirao dječaka sa autizmom u Cazinu, oglasio se direktor škole

Preuzmite sliku

Proteklih dana na društvenoj mreži Facebook kruži video snimak maltretiranja dječaka sa autizmom, nakon čega se saopštenjem oglasio i direktor JU “II srednja škola” Cazin.

Naime, kako se na snimku vidi, dječaka je maltretirao učenik vršnjak, a koji je tom prilikom bacao njegove stvari na pod i gurnuo mu stol.

Kako je potvrđeno iz školske ustanove, dječak koji je žrtva vršnjačkog nasilja, ima autizam.

Nakon nemilog incidenta koji je već, direktor Druge srednje škole u Cazinu Haris Ćoralić najavio je da će škola poduzeti zakonom propisane mjere kako bi kaznili pojedince koji su učestvovali u ovom sramotnom činu.

“U toku jučerašnjeg dana putem društvene mreže Facebook, pojavio se videozapis u kojem se mogu primijetiti elementi vršnjačkog nasilja, a koji se, na osnovu prikazanog, desio u našoj školi i u kojem su akteri učenici naše škole. Škola je odmah po saznanju i utvrđivanju identiteta istih, reagirala te slučaj prijavila nadležnima, a u okviru svojih nadležnosti, Škola će poduzeti Zakonom propisane mjere”, istakao je Ćoralić te pozvao javnost da se suzdrži od neprimjerenih komentara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje