Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vrijeme odlično: Neum krcat i nakon sezone

Preuzmite sliku

Neumske plaže i dalje su dupke pune. Iako su mnogi mislili da će početak nove školske godine odvojiti Neum od turista, kao i činjenica da se u našem jedinom gradu na moru posljednjih dana bilježe slučajevi zaraze koronavirusom, to se nije dogodilo. Brojni Bosanci i Hercegovci, ali i gosti iz Srbije i dalje uživaju u idili produženog ljeta. 

Da su svi hoteli još gotovo popunjeni, potvrdila je jučer Ankica Bogdanović iz Turističkog ureda Neum, kazavši da je identična situacija i s privatnim smještajem u ulicama Primorska i Mimoza, piše Avaz.

– Hoteli su popunjeni skoro 90 posto, a smještaj se može naći u privatnim objektima iznad magistrale. Situacija je gotovo identična onoj iz same špice sezone i svi su, od ugostitelja do izdavatelja, i više nego zadovoljni. Na početku su sva predviđanja bila pesimistična, međutim, ova sezona je, definitivno, iznad svih očekivanja. Istina, poslužilo nas je i lijepo vrijeme i, kako sada stvari stoje, ova situacija će potrajati skoro do konca septembra – kazala nam je Bogdanović.

Zadovoljstvo ovogodišnjom sezonom ne krije ni neumski načelnik Živko Matuško. Sezona je, kazao nam je, bila izvrsna, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je Neum u aprilu i maju bio potpuno zatvoren.

Domaći gosti

– U odnosu na sva druga mjesta, odnosno turistička odredišta u Hercegovini, Neum je najbolje prošao. Tome u prilog ide i činjenica da je produžena i podsezona i u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u našem gradu boravi više turista. Sezonu su spasili domaći gosti, ali i oni iz brojnih gradova Srbije, uglavnom, Beograda, Novog Sada i Pančeva. Istina, malo smo pojačali epidemiološke mjere – rekao je Matuško.

Krešić: Možemo biti zadovoljni

Davor Krešić, poznati neumski turistički radnik i predsjednik Udruženja hotelijera BiH, rekao  je da, s obzirom na to da je izostala predsezona, mjesta za zadovoljstvo ima.

– Ako budemo imali 50 posto od prošle godine, moći ćemo biti zadovoljni. Hoteli su i sada 90 posto popunjeni i tome se, zaista, nismo nadali. Prognoze su vrlo dobre sve do konca mjeseca i vrata skoro svih hotela će biti otvorena do 1. oktobra – rekao je Krešić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,