Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vozači oprez: Presretači svaki dan na putevima TK i tokom decembra

Preuzmite sliku

Uprava policije MUP TK-a obavještava vozače da će tokom decembra svakodnevno na putevima Tuzlanskog kantona koristiti putnička motorna vozila sa instaliranim radarskim i videonadzornim.

Pored redovnih rasporeda radarske kontrole za područje Tuzlanskog kantona, koji se dostavljaju BIHAMK-u i koji su dostupni na njihovoj web stranici www.bihamk.ba sekcija Stanje na cesti – radarske kontrole, obavještavamo vozače da će Jedinica za saobraćaj Uprave policije MUP TK-a i u toku mjeseca decembra 2023.godine, svakodnevno na putevima Tuzlanskog kantona koristiti putnička motorna vozila sa instaliranim radarskim i videonadzornim sistemom tzv. „presretače“ za kontrolu prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila (kao i drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja).

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, te su u 2 saobraćjne nezgode 2 lica zadobila povrede, i to 1 lice lake tjelesne povrede (PS Zapad) a 1 lice povrede o kojima se ljekar nije izjasnio (PS Srebrenik), dok je u ostalih 8 saobraćajnih nezgoda pričinjena materijalna šteta (PS Zapad – 4 SN, PS Kladanj, PS Gračanica – 2 SN, PS Kalesija).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje