Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vozači oprez: Povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju

Preuzmite sliku

Povoljne vremenske prilike, ovoga jutra doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, sa izuzetkom dionica u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Skrećemo pažnju i na pojačan broj biciklista i motociklista u saobraćaju. Bez obzira na povoljne uslove, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Pojačana frekvencija vozila jutros se bilježi na izlazu iz BiH na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje