Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK imenovala Radnu grupu za analizu i prevenciju maloljetničke delikvencije

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona je na vanrednoj sjednici imenovala interresornu Radnu grupu za analiziranje stanja i pripremu dokumenata i akta s ciljem prevencije maloljetničke delinkvencije i poboljšanja sigurnosti u školama.

Na čelu Radne grupe je predstavnik MUP-a TK Denis Fejzić, a imenovani su i zamjenici kako bi bio održan kontinuitet u radu i pripremi dokumenata i akata čiji je cilj prevencija delinkvencije i poboljšanja sigurnosti u školama na području TK.

Zadatak multidisciplinarne grupe stručnjaka je da u roku od 30 dana provede sveobuhvatnu analizu s ciljem detektovanja nedostataka u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, pravosuđa i unutrašnjih poslova te Vladi TK dostave informacije sa odgovorajućim prijedlogom dokumenata i akata na razmatranje i dalje postupanje, koji će biti proslijeđeni u dalju skupštinsku proceduru.

Kao osnova za djelovanje bit će mjere iz Informacije u vezi sa pucnjavom i ranjavanjem nastavnika u JU “Lukavac Grad” Lukavac koju su prethodno sačinila resorna ministarstva, a uzimajući u obzir i sve prijedloge i sugestije koje su iznijeli zastupnici Skupštine TK.

Radna grupa će po ukazanoj potrebi zatražiti pomoć ili učešće u radu svih onih subjekata za koje procijeni da je njihova pomoć ili učešće neophodno i svrsishodno. Po potrebi će biti imenovani i dodatni članovi radne grupe.

Današnja vanredna sjednica sazvana je kao nastavak slijeda događanja u vezi sa incidentom u Javnoj ustanovi Osnovna škola “Lukavac Grad” Lukavac 14. juna 2023. godine, saopćeno je iz Vlade TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,