Srijeda, 25. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Velika Kladuša: Fikret Abdić pušten iz pritvora kako bi mogao učestvovati u predizbornoj kampanji

Abdić se danas obratio prisutnima koji su se okupili neposredno prije njegovog dolaska i kazao da je najvažnije to da “ništa nije izgubljeno” jer je “otišao u Bihać”, prenosi Avaz.

Fikret Abdić Babo je pušten iz pritvora nakon što su njegovi pravni zastupnici jučer podnijeli zahtjev Kantonalnom sudu u Bihaću da mu se omogući učestvovanje u predizbornoj kampanji.

Aktuelni načelnik Velike Kladuše i kandidat za poziciju načelnika na lokalnim izborima 2020. godine stigao je danas u ovu općinu gdje su ga dočekali simpatizeri i članovi Laburističke stranke.

I ranije su se njegovi branitelji žalili Kantonalnom sudu, kao i Centralnoj izbornoj komisiji BiH zbog toga što je Abdić onemogućen da aktivno učestvuje u političkoj kampanji.

On se danas obratio prisutnima koji su se okupili neposredno prije njegovog dolaska i kazao da je najvažnije to da “ništa nije izgubljeno” jer je “otišao u Bihać”.

– Iako sam otišao u zatvor, ja sve pratim i nijedna stranka nema ideje”, rekao je on te poručio da je sada vrijeme da Laburistička stranka, koja “jedina zna šta hoće, krene u kampanju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje