Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vapaj majke: Bivši muž mi je oteo djecu, pomozite mi da ih nađem

Preuzmite sliku

Amaja Aja (2) i Amir Ali (5), brat i sestra, djeca su koja su početkom godine nestala u Švicarskoj, a postoje indicije da se nalaze negdje na Balkanu . Osim Srbije, kao moguća njihova lokacija navode se i druge zemlje: Slovenija, BiH, Švicarska, Hrvatska, Crna Gora..

Apel za potragom djece uputila je Facebook stranica “Nvo Astra”, na zahtjev organizacije “Missing Children Switzerland”.

Kako je navedeno, petogodišnji dječak je visok 120 centimetara, ima kratku crnu kosu, tamne smeđe-zelene oči i ožiljak od pada iznad desne obrve.

Djevojčica Amaja Aja ima oko 100 centimetara visine, svjetlo riđu kovrdžavu kosu i svetlije zeleno-smeđe oči.

  • Kako je ranije naveo portal 24ur.com, majka nestale djece rekla je da ih je njen bivši muž odveo na nepoznato mjesto. Sud je naložio ocu da vrati djecu, ali on to nije učinio. Uhapšen je i priveden u martu, a policija je započela intenzivnu potragu za Amajom i Amirom.

    Majka Amaje i Amira je na društvenim mrežama nudila novčanu nagradu osobi koja da informaciju o nestaloj djeci. Za tačnu lokaciju nudila je 5.000 eura, a 10.000 eura osobi koja ih krije.

    Kako je javljeno portalu Tuzlanski.ba posljednje informacije ukazuju na mogućnost da se djece nalaze negdje na području Tuzlanskog kantona.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,