Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uvredljive poruke osvanule na crkvi u Bihaću

Preuzmite sliku

Na crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću ispisane su uvredljive poruke što su u ponedjeljak osudile tamošnje vlasti i Islamska zajednica. 

Nepoznata osoba ili više njih u noći na nedjelju ispisale su uvredljive poruke protiv Katoličke Crkve na pročelju zgrade crkve u centru Bihaća. Uz to, nedaleko od toga mjesta na oglasnom panou ispisane su poruke “Nož, žica, Srebrenica” te je na saobraćajnom znaku ispisan kukasti krst.

Gradske vlasti Bihaća na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem osudili su vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada.

“Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi Bosni i Hercegovini”, naveo je Fazlić na Facebook stranici.

On je pozvao policiju da rasvijetli ovaj vandalizam. Osudu ovoga čina uputila je Islamska zajednica u Bihaću navodeći na svome Facebook profilu kako “skrnavljenje vjerskih objekata nije samo antivjerski, nego i anticivilizacijski čin koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,