Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ured Mirsada Kebe samo u restoranima za godinu potrošio 35.000 KM!

Preuzmite sliku

Revizori su utvrdili kako je ured Mirsada Kebe u 2013. potrošio više od milion KM, a najviše je revizorima zapalo za oči rasipanje novca kada su u pitanju troškovi reprezentacije. Kebin ured je na ovu namjenu potrošio 48.645 KM, od čega je 35.000 KM potrošeno po restoranima, prenosi AgencijaNova.com

Za nastanak navedenih troškova nije priložena relevantna dokumentacija kojom bi se potvrdilo da su izdaci nastali za službene potrebe, a također uz račune nije obrazložen povod nastanka istog. Također, kao i prethodne godine nabavljani su parfemi, kravate, košulje i torte, a da za iste nije navedeno kojim povodom i za koga se nabavljaju, stoji u izvješću.

Troškovi goriva službenih vozila Kebinog ureda iznosili su 30.329 KM. Od navedenog iznosa na izdatke za dizel gorivo odnosi se 24.119 KM, a na benzin 6.210 KM, iako na raspolaganju nisu bila službena vozila s benzinskim motorom.

Ured je u 2013. imao na raspolaganju dva vozila s dizel motorima, a revizori su konstatirali kako je dizel gorivo sipano i u privatno vozilo savjetnika bez odobrenja ovlaštene osobe.

Konstatirali smo i da je u znatnom broju dana u istom vremenskom razdoblju vozač popunjavao podatke da je upravljao obama vozilima istovremeno, kao i to da je ista osoba istovremeno po 8 ili više sati bez prekida vožnje upravljala obama vozilima, stoji u izvješću, prenosi AgencijaNova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,