Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Upozorenje iz MUP-a: Oprezno pri kupovini putem inteneta za Dan zaljubljenih

Preuzmite sliku

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upozoravaju građane da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 14. februar na međunarodnom nivou obilježava kao Dan zaljubljenih, te da je upravo u ovom periodu povećana kupovina, koja se u doba pandemije virusa korona preselila u virtuelno okruženje.

“Dan zaljubljenih – Valentinovo prilika je da se osobama koje volimo, znakom pažnje iskaže ljubav, a ovakvi posebni događaji nas čine ranjivijim nego inače. Izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz MUP-a građanima posebnu pažnju skreću na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, “romantične” prevare, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za Dan zaljubljenih, te “Phishing” linkove i mail poruke koje promovišu Dan zaljubljenih.

“Izostanak opreza može prouzrokovati da se vaš Dan zaljubljenih pretvori u `upravo prevaren` i prouzrokuje znatne finansijske gubitke, gubitke ličnih podataka, povjerljivih informacija, dokumenata i slično”, upozoravaju iz MUP-a Republike Srpske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,