Nedjelja, 7. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Upao u nabujali potok: Ni nakon više od tri mjeseca nije pronađen dječak iz Begova Hana

Federalna uprava civilne zaštite je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima osobama: dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice.

Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, saopćeno je iz FUCZ.

Podsjetimo, u mjestu Begov Han kod Žepča 14. maja maloljetno dijete palo je u nabujali potok, a potraga još traje i danas nakon više od tri mjeseca.

Naime, šestogodišnji dječak je bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao usljed aktuelnih obilnih padavina. Majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) još uvijek tragaju i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića koji je nestao u ranim jutarnjim satima u srijedu 02.5.2019. godine od kada mu se gubi svaki trag.

Također, aktivna je potraga i za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15. aprila prijavili članovi porodice.

Nestala žena koja je nastanjena u naselju Doglodi u općini Ilidža bila je u posjeti sestri u Potočarima. Posljednji put je viđena u blizini Potočarske rijeke u mjestu Milačevići, na području općine Srebrenica, gdje je čuvala ovce.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,