Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Unaprjeđenje saradnje između Vlade TK i Opštine Srebrenica

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić potpisali su danas Sporazum o saradnji između Vlade Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica.

Ovaj sporazum važan je važan preduslov za promociju, unaprjeđenje saradnje i zajedništva među građanima Bosne i Hercegovine.

Uspostavljajući veze između Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica, potvrđuje se zajednički interes o uspostavi stalne saradnje, koja unapređuje veze između naših građana u sferama: društvenog, privrednog, kulturnog, sportskog i ekonomskog života.

  • Prema ovom Sporazumu Vlada Tuzlanskog kantona će nastojati da, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, u svom budžetu obezbijedi konkretnu finansijsku podršku opštini Srebrenica, za projekte pomoći povratnicima kroz izgradnju i razvoj infrastrukture, održivog povratka i obilježavanja godišnjica genocida.

    „Ovaj Sporazum institucionalizira našu saradnju i osnažuje veze koje Tuzlanski kanton ima sa Srebrenicom. Kroz niz programa i oblika podrške mi pokazujemo naše trajno opredjeljenje da Srebreničanima budemo na usluzi i od pomoći, tako da i ovaj današnji čin još snažnije pokazuje takvo naše opredjeljenje“, kazao je danas premijer Halilagić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje