Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ukinuta oslobađajuća presuda za Besima Durakovića: Predmet vraćen na ponovno suđenje

Preuzmite sliku

Ukinuta prvostepena oslobađajuća presuda za Besima Durakovića, bivšeg direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, i za još tri optužena lica. Predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Vijeće Kantonalnog suda Tuzla je uvažilo žalbene navode Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i donijelo rješenje kojim se ukida prvostepena oslobađajuća presuda Općinskog suda Tuzla za Besima Durakovića, bivšeg direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i za druga optužena lica u ovom predmetu Šefika Hodžića, Ahmeta Bajrića i Osmana Džafića.

Kantonalni sud Tuzla je ukinuo prvostepenu presudu i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona iz avgusta 2016. godine se Besim Duraković tereti da je obavljajući funkciju direktora KUIP TK počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlašćenja, sprečavanje dokazivanja, protivzakonito posredovanje i krivotvorenje isprave. Hodžić, Bajrić i Džafić su optuženi također za različita koruptivna krivična djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje