Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen osumnjičeni za paljenje džamije u Gradačcu

Preuzmite sliku

Zbog sumnji u krivično djelo “Paljevina” jednom licu oduzeta sloboda.

Danas je završen uviđaj koji su pod nadzorom kantonalnog tužioca izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, uz prisustvo inspektora Inspektorata za zaštitu od požara MUP TK-a, a u vezi događaja – izbijanja požara u džamiji “Husejnija” koji se dogodio u nedjelju 19. decembra, a kojom prilikom je pričinjena veća materijalna šteta.

S tim u vezi, zajedničkim operativnim radom policijskih službenika (Sektora krim. policije i PU Gradačac) na rasvjetljavanju navedenog događaja, utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je A.S., rođen 1988. godine iz Gradačca počinio krivično djelo Paljevina iz člana 301. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, iz kojih razloga je po nalogu postupajućeg kantonalnog tužioca istom oduzeta sloboda.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, A.S. će u zakonski predviđenom roku, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio predmetno krivično djelo.

Vezano | Gradačac: Nacionalni spomenik džamija Husejnija gorio u požaru, pričinjena veća materijalna šteta

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,