Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen dvojac u Novom Travniku: Tražili 100.000 da ne objave intimne snimke

Preuzmite sliku

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili dvije osobe iz Novog Travnika zbog ucjene i neovlaštenog optičkog snimanja.

 Kako je saopćio FUP, uhapšeni su A. R. (1993) i A. D. (1994), a pretresene su dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

“A. R. i A. D. se sumnjiče da su u novembru 2020. godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se desio u Mostaru, a potom od decembra 2020. do januara 2021. godine, oštećenu osobu ucjenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000 KM.”,  saopćio je FUP.

Nezvanično, radi se o snimcima intimnog karaktera.

“Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.” naveli su iz FUP-a. (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,