Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Nusretu koja boluje od karcinoma maternice

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nusretu Trle iz Hrasnice koja se bori sa karcinomom maternice. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Nusretin život se promijenio u potpunosti 2022. godine kada joj je uspostavljena ova kobna dijagnoza. Uslijed obilnog krvarenja sumnjalo se na probleme sa kičmom, međutim, kiretažom i biopsijom je ustanovljena dijagnoza koje se najviše i bojala.

Nakon operacije u avgustu prošle godine prošla je kroz tri ciklusa zračenja i njeno stanje je nakratko bilo bolje nakon čega dolazi do pogoršanja i napretka bolesti te metastaza na limfnim žlijezdama na vratu i jetri.

Iako pod stalno povišenom temperaturom i umorom koji stalno osjeća, njena ljubav prema najbližim, suprugu Šefiku, kćerki Suniti i sinu Amelu daje joj snagu da se bori sa ovom teškom dijagnozom, a tu joj je potrebna naša pomoć jer je za njeno liječenje potreban iznos od 16.799 eura.

Osim poziva na broj 17041 pomoći možete donacijama putem web platforme pomoziba.org klikom na opciju “Doniraj odmah” ili uplatama putem žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE – OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje