Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje ”Pomozi.ba“ pokrenulo apel za Esada i Ibru kojima je potrebna ugradnja defibrilatora

Preuzmite sliku

Udruženje ”Pomozi.ba” pokrenulo je apel za Esada Kovača i Ibru Husića kojima je svaki trenutak bitan, a obojica dijele istu sudbinu, njihovo srce je oboljelo i potrebna im je pomoć ljudi dobrog srca da se izliječe.

Pomoći se može pozivom na broj 17014 kojim se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Esad i Ibro odlaze na ugradnju defibrilatora, a za troškove njihovih operativnih zahvata ZZO pokriva troškove u iznosu od 7.000 KM. Pored defibrilatora, Esadu je potrebno izvršiti i ugradnju pacemakera.

Esad Kovač iz Vareša građevinski je tehničar u penziji i živi sa suprugom Muberom. Njegova operacija košta 28.000 KM. Do sada je sada uz pomoć porodice i prijatelja uspio prikupiti 14.000 KM, te je njemu potrebno još 7.000 KM.

Ibro Husić iz Kaknja je zaradio penziju radeći kao rudar. Supruga Dževada je domaćica, a i sama ima brojne zdravstvene probleme. Troškovi operacije za Ibru iznose 23.000 KM, a Ibri nedostaje 16.000 KM. Ibro i Dževada nisu u mogućnosti prikupiti potreban iznos kako bi Ibro mogao otići na operaciju ugradnje defibrilatora.

”Poklonimo svi od svoga srca onoliko koliko možemo, kako bi se naši Esad i Ibro uspješno operisali, na radost njihovih najbližih”, navedeno je u apelu udruženja ”Pomozi.ba“.

Esadu i Ibri pored poziva na broj 17014, možete pomoći donacijama na www.pomoziba.org klikom na opciju DONIRAJ ODMAH, uplatama putem Paypala ili standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje