Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za 10-godišnju Esmu

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 10-godišnju Esmu Ovčinu iz Sarajeva kojoj je najveća želja da skine ortoze i obuje Frozen štiklice. Ona ima probleme s hodom, pažnjom i govorom, a za nju je u funkciju stavljen broj 17046 kojim donirate 2 KM.

Esma je djevojčica sa invaliditetom I grupe sa 100% oštećenja organizma. Njene zdravstvene poteškoće počele su u drugoj godini, a zadnja postavljena dijagnoza je distalna mišićna distrofija.

Liječenje koje je provedeno u našoj zemlji niie zaustavilo ni usporilo bolest, a pomoći joj mogu neurorehabilitacijske vježbe koje se provode u Nišu. Za tri mjeseca robotskih vježbi nakon kojih se može očekivati poboljšanje stanja potrebno je 9.720 eura.

Esma je učenica IV razreda OŠ “Skender Kulenović” i ima asistenta u nastavi. Ona je uzor sestrici Ajiši koja ima šest godina i bratu Enesu koji ima tri i po godine, a kako bi mogla sa svojom Ajišom obuti štiklice i normalno hodati potrebna joj je naša pomoć.

Esmi pored poziva na broj 17046 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,