Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli obilježena godišnjica mobilizacije rezervnog sastava policije

Preuzmite sliku

Odata je počast svim poginulim pripadnicima policije i još jedanput ukazano na značaj obilježavanja Dana mobilizacije policije.

U povodu obilježavanja “19. septembra – godišnjice mobilizacije rezervnog sastava policije MUP-a RBiH”, delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave policije, predvođena ministrom Hajrudinom Mehanovićem i direktorom policije Dževadom Kormanom, u ponedjeljak 18. septembra je zajedno sa predstavnicima Saveza Udruženja pripadnika policije 1991-1995 Tuzlanskog kantona, položila cvijeće na spomen obilježju poginulim pripadnicima policije ispred zgrade sjedišta MUP TK-a u Tuzli.

Takođe, predstavnici MUP-a TK i Uprave policije su u Živinicama u organizaciji Saveza Udruženja pripadnika policije 1991-1995 Tuzlanskog kantona i Udruženja Živinička policija 1991. – 1995., položili cvijeće na centralnom spomen obilježju poginulih branilaca i pored biste narodnog heroja Nesiba Malkića, nakon čega su prisustvovali otvorenju izložbe arhivske građe na Trgu veterana policije, kao i svečanoj akademiji upriličenoj u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama.

Na ovaj način odata je počast svim poginulim pripadnicima policije i još jedanput ukazano na značaj obilježavanja Dana mobilizacije policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje