Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

U trenutku Dodikovih prijetnji prema Schmidtu: Komandant EUFOR-a na sastanku u OHR-u

Preuzmite sliku

U cilju sprovođenja aktivnosti za stabilizaciju političke scene u Bosni i Hercegovini, predstavnici OHR-a sastali su se danas sa operativnim komandantom Operacije EUFOR-a, kao i supervizorom za Distrikt Brčko kako bi se spriječilo poništavanje postignutih reformi i podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Jonathan Mennuti danas je sa operativnim komandantom Operacije EUFORAlthea generalpukovnikom Hubertom Cotterauom i njegovim saradnicima razgovarao o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH i regionu.

Mennuti je istaknuo neophodnost koordiniranog angažmana međunarodne zajednice u BiH kako bi se spriječilo poništavanje postignutih reformi i podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, te osiguralo sigurno i stabilno okruženje pogodno za dalje reforme i put BiH ka EU.

Podsjećamo, sastanak dolazi u trenutku kada je Milorad Dodik u medijskim istupima poručio da je “uredba u pripremi”, odnosno da će entitetska policija imati nalog da izbaci Visokog predstavnika sa teritorije RS ukoliko saznaju da se tu nalazi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,