Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U subotu velika korida u Olovskim Lukama, autobusima stižu posjetioci iz cijele BiH, Hrvatske i Srbije, dolaze i Sateliti

Preuzmite sliku

Sve je spremno za veliku koridu u Olovskim Lukama. Ljubitelji borbi bikova iz cijele BiH, ali i iz Srbije i Hrvatske najavili su dolazak u Olovo u subotu, 13. avgusta, da uživaju u 12 vrhunskih okršaja.

U udarnoj borbi rogove će ukrstiti Rambo braće Idrizović iz Banovića protiv Jelenka Mirze Fišeka iz Vareša.

– Prema borbama, ali i najavama dolazaka ovo će biti najposjećenija korida u Bosni i Hercegovini u 2022. godini. Ove godine očekujemo rekordnu posjetu. I ove godine hiljade posjetilaca moći će uživati u vrhunskim borbama, ali i ostalim sadržajima koji čine koride jedinstvenim događajima. Imamo najavljene dolaske autobusa iz Zavidovića, Gračanice, Visokog, Bihaća, Sarajeva, Bijeljine… Stižu nam ljubitelji korida iz cijele BiH, kao i autobusi iz Beograda i iz nekoliko gradova iz Hrvatske. U Olovske Luke stižu Medonja Habiba Bjelića Habibića koji je peterostruki šampion Čevljanske koride, Dikson Hamida Karića iz Gračanice, Kobrica Adisa Đanga iz Visokog, Barimba Mumina Pejzića… Kulturno-zabavni program počinje u 11 sati, a pješačke utrke su na programu u 13 sati. Šta bi korida bila bez izvorne i narodne muzike i takmičenja u bacanju kamena sa ramena i trčanju u vrećama. Za najmlađe smo pripremili luna park. Pripremili smo i nagrade za najboljeg igrača i igračicu kola, a sve zahvaljujući našim sponzorima „Bahko“ Srebrenik, „Kraško promet“ Olovo, „AM promet“ Olovske luke i mesnoj industriji „Bajra“ U svemu ovome muškarci će moći uživati za samo 10 KM, dok uvijek mislimo na pripadnice ljepšeg spola i za njih su karte 5 KM. Da smo najbolji potvrđuje i dolazak Satelita – kaže Mirsad Zukić, organizator koride u Olovskim Lukama, koji dodaje da će prijenos uživo biti na Izvornoj TV od 13 do 20 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,