Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevu opljačkana Svetlana Cenić: Poslala poruku kradljivcima

Preuzmite sliku

Predstoji joj odjavljivanje postojećih i vađenje novih dokumenata

Problem džeparenja i džeparoša je oduvijek prisutan. Dovoljan je trenutak nepažnje i “laki prsti” nekog džeparoša će vam odnijeti novčanik, mobitel, sat, ključeve ili neku drugu dragocjenost.

Kada je u pitanju krađa novčanika, ponekad najveći problem i nije u ukradenom novcu, nego u dokumentima, bankovinim karticama i svime onim što ljudi drže u novčanicima. Naime, nakon krađe novčanika ljudimaa predstoje dani i sedmice provođenja procedure, koja podrazumijeva prijavljivanje krađe svakog pojedinog dokumenta, vađenje novih dokumenata i kartica, hodanje od šaltera do šaltera, gubljenje nerava…

Upravo to je na svojoj koži danas osjetila i ekonomska analitičarka Svetlana Cenić. Njoj je ukraden novčanik u sarajevskom naselju Grbavica.

– Molim onoga kod koga je završio moj novčanik, da mi vrati dokumenta i karticu, a pare da zadrži, objavila je Cenić na društvenoj mreži X.

Kada smo je kontaktirali potvrdila je ovu informaciju i dodala kako se nada da joj je novčanik ukraden u blizini prodavnice, gdje je i primijetila njegov nestanak. Razlog je to što na prodavnici postoji video nadzor, koji bi mogao pomoći u pronalaženju počinioca.

No ono što joj je ipak najgore je što sada predstoji odjava postojećih i vađenje novih dokumenata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje