Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U protekla 24 sata na području TK potvrđen jedan pozitivan slučaj na korona virus

Preuzmite sliku

Tokom redovnog obraćanja javnosti predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić saopćila je medijima nove informacije u vezi sa stanjem pandemije izazvane koronavirusom kada je u pitanju Tuzlanski kanton

“Sa današnjim danom imamo ukupno testiranih 1621 osobu. Od nova testirana 77 uzorka imamo jednu pozitivnu osobu na korona virus. Sa ovim brojem ukupan broj pozitivnih osoba na području TK na 27.3. iznosi 84 osobe, a od toga je aktivno pozitivno na kantonu 77 osoba, a što se tiče broja oporavljenih taj broj iznosi 7 osoba”, istakla je ministrica Čolić.

Osoba pozitivna na korona virus je ženskog pola, te se vezujeza klaster Centra za srce, odnosno ‘Medical Institute Bayer’ Tuzla.

Pozitivnih hospitaliziranih na UKC-u Tuzla trenutno je 17 osoba, pozitivnih hospitaliziranih u Brčko Distriktu je jedna osoba, dok je broj pozitivnih u kućnoj izolaciji  55 osoba.

Trenutni broj osoba smještenih u kućnu izolaciju na području Tuzlanskog kantona sa današnjim datumom iznosi oko 1680.

Što se tiče broja oboljelih unutar klastera, situacije ne ne promijenjena u odnosu na prethodne dane, izuzev klastera MIB, gdje je danas kod jedne osobe potvrđen korona virus. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje