Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U petak počinju radovi na izgradnji Bloka 7 u Tuzli

Zvaničan početak pripremnih radova za izgradnju Bloka 7 u Tuzli je 1. novembar, potvrdio je izvršni direktor za kapitalne investicije u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine Senad Salkić.

To je dan u kojem će Elektroprivreda, prema dinamičkom planu, u posao uvesti izvođače za pripremne radove i praktično, od 1. novembra počinju svi rokovi vezani za taj ugovor.

– U toku ove sedmice Elektroprivreda će uplatiti garanciju i proviziju Vladi Federacije BiH u iznosu 48 miliona KM i na taj način će biti postignuta potpuna efektivnost svih potpisanih ugovora između bh. i kineske strane, do kraja ove sedmice imat ćemo efektivne, punovažne sve ugovore u vezi sa Blokom 7 – rekao je Salkić.

Ugovor za pripremne radove trajat će 12 mjeseci. Tokom godine predviđene za pripremne radove, gradilište će postepeno biti predavano kineskom izvođaču radova u skladu sa dinamikom koja je predviđena ugovorima.

– Petak, dan kada ćemo zvanično početi sve radove na Bloku 7 u TE Tuzla – naglasio je Salkić.

Blok 7 sa pratećim objektima zauzimat će površinu od 273 hektara. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi milijardu i osam stotina miliona KM. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,