Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U narednim danima hladno vrijeme praćeno padavinama i temperature do -17 stepeni

U narednima danima očekuje nas hladno i oblačno vrijeme sa temperaturama do -17 stepeni uz moguće slabije sniježne padavine.

Danas u Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje zabilježene su sniježne padavine, a na jugu Hercegovine kiša.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, krajem dana se očekuje i jak vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 2 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 8 °C.

Izgledi vremena za naredna četiri dana:

U ponedjeljak, 29.12.2014. u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini prije podne oblačno, poslije podne se očekuje smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 10 i – 5 °C, na jugu Hercegovine od – 5 do – 1 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 7 i – 2 °C, na jugu Hercegovine od – 2 do 4 °C.

U utorak, 30.12.2014. u Bosni oblačno, lokalno sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 13 i – 7 °C, na jugu Hercegovine od – 8 do – 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 9 i – 5 °C, na jugu Hercegovine od – 3 do 2 °C.

U srijedu, 31.12.2014. u Bosni pretežno oblačno. U Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 15 i – 10 °C, na jugu Hercegovine od – 9 do – 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 10 i – 6 °C, na jugu Hercegovine od – 4 do 0 °C.

U četvrtak, 1.01.2015. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 17 i – 11 °C, na jugu Hercegovine od – 10 do – 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 9 i – 5 °C, na jugu Hercegovine od – 2 do 3 °C.

Biometeorološka prognoza: Hladno vrijeme praćeno padavinama nepovoljno će djelovati na većinu stanovništva. Hronični bolesnici trebali bi maksimalno reducirati boravak na otvorenom, te izbjegavati fizičke aktivnosti. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, depresija, dekoncentracija, u noći problemi sa snom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,